ГЕРБ обвини Спецов в данъчна измама, Асен Василев го прикривал с месеци

Новият финансов министър Валери Белчев защити шефа на НАП

17.09.2021 | 13:30 Редактор: Здравко Черкезов

ГЕРБ с нова атака срещу шефа на НАП. От партията обвиниха Румен Спецов в данъчна измама. Според бившите управляващи ексминистърът на финансите Асен Василев е прикривал това в продължение на три месеца.

"С едно изречение Василев казва: "Г-н Румен Спецов на 17 март 2016 г. е поучил и подписал ревизионния доклад на фирмата "Гранекс Трейдър". Още юни месец, когато Спецов бе назначен и за шеф на НАП, ние изразихме съмнение, че той е получил този доклад и е знаел, че дължи 1,5 млн. лв. на хазната. Въпреки това е продал фирмата си на друго лице", заяви Христо Гаджев от ГЕРБ. 

След въпрос на партията Министерството на финансите е изпратило отговор във връзка с данъчната проверка на фирмата на Спецов, която била продадена, въпреки че дължи 1,5 млн. лв. от ДДС.

"Има голям проблем с морала на този човек, който продължава да бъде шеф на НАП. Въпросът е дали Румен Радев с новото служебно правителство ще продължава да държи г-н Спецов на поста, след като се знае, че е извършил данъчна измама. За нас това е недопустимо", категоричен е Гаджев.

От ГЕРБ отново поискаха оставката на шефа на НАП, а новият финансов министър Валери Белчев защити Спецов и заяви, че ще продължи да работи с него.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК