Румен Христов: Борисов направи крачка встрани и се видя, че няма кой да носи отговорност

Нормално е да имаме общ кандидат за президент срещу Радев, заяви лидерът на СДС

09.09.2021 | 21:23 Редактор: Юлия Христова

"Трябва редовно правителство да направи такава реформа, каквото е пенсионната реформа. Ние предложихме 100 лв., но се прие по-голямата сума. Много е лесно да направиш една индексация, която няма да плащаш ти", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов.

По думите му коалицията е стабилна и е показала своя капацитет и възможности.

"Борисов направи крачка встрани, но нали видяхме какво излезе от разговорите, които се водиха в 45-ия и 46-ия парламент? Печелят ли българските граждани от това, че няма кой да носи отговорност? Още една препоръка към колегите - да приберем големите "брадви", подчерта лидерът на СДС пред Bulgaria ON AIR.

Според него препирните, които се водят в НС, свалят репутацията на парламента.

"Когато поговориш с гражданите, те не правят много разлика между новите формации, които трупат все още опит. Ще бъда много любопитен по отношение на големия бюджет - в крайна сметка всеки си защитава намеренията. Не знам какво ще се случи в парламента", допълни още народният представител.

Събеседникът коментира и оповестените огромни нарушения в строежа на АМ "Хемус" и 10 язовирни стени.

Румен Христов е на мнение, че ако има нарушения в строителството, не бива да се спира цял един бранш, а е редно да се дадат сигнали на прокуратурата.

"Спряха цялата тази дейност, която кипеше", изтъкна той. 

"Нормално е да имаме общ кандидат за президент срещу Радев. Ако парламентарните избори са на 14 ноември, тактиката ще е една, ако са на 21 ноември - съвсем друга. Кампанията ще е много активна, важното е да изберем подходящия кандидат, който да получи подкрепа", коментира лидерът на СДС.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
На това му се казва:"кариерист и подлизурко" Сигнализирай за неуместен коментар