Земеделци от Пловдивско блокират главен път, искат обезщетения за реколтата

"Хората ще отстояват правата си докрай, защото са обречени на глад", заяви Пламен Николов

05.09.2021 | 10:17 Редактор: Здравко Черкезов
Земеделци от Пловдивско блокират главен път, искат обезщетения за реколтата

Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле и още няколко пловдивски села, чиято продукция беше унищожена от падналата в района градушка, излизат на протест на пътя Карлово-Пловдив.

Те ще настояват земеделският министър да потвърди поетите преди дни пред тях ангажименти за изплащане на максимални обезщетения, предаде БНР.

Хората са решени да отстояват правата си докрай, защото са обречени на глад, заяви Пламен Николов, заместник-кмет на община Калояново.

"Оценени са. Щетите много бързо са остойностени – на 100% щети. Земеделският министър пое отговорности пред тях, които той трябва да изпълни. Те се съмняват в ангажиментите, които са поети публично пред тях", каза той.

"Става въпрос за живота на земеделски производители и на техните семейства. Всичко те са вложили в земеделието, те няма как да оцелеят. Продукцията, която е унищожена, трябва да бъде изкарана от полетата. Това също струва много пари. А за следващата година как да се подготвят хората, как да имат надежда в бъдещето?", пита зам.-кметът Пламен Николов.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК