Тошко Йорданов скочи на Татяна Дончева: Искала да разцепи ИТН с подкуп?

Тя: Подстрекател съм да вземат решения сами за своята съдба

04.09.2021 | 16:11 Редактор: Здравко Черкезов

Татяна Дончева е предлагала половин милион лева на представител на "Има такъв народ", за да разцепи партията, а част от депутатите да станат министри. Това заяви пред БНР Тошко Йорданов.  Пред Bulgaria ON AIR, Дончева отрече и заяви, че ще търси правата си.

Йорданов наелектризира допълнително сложната политическа обстановка с твърдението, че Дончева от ИБГНИ е предлагала пари, за да привлече част от депутатите на партията на Трифонов.

"Татяна Дончева е изключително нечистоплътен политически човек. Тя е човекът, който когато се говореше при кого ще отиде третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати и да им предлага да напуснат нашата парламентарна група. Обещавайки им министерски кресла, за да може да се опакова третия мандат. Включително и е драскала на едни листчета "половин милион ще ти дам", заяви председателят на ПГ на ИТН.

Целта на Дончева според твърдението на Йорданов е да отцепи от ИТН Ива Митева и Иван Хиновски. Пред Bulgaria ON AIR Татяна Дончева отрече да е участвала в подобна схема. 

"Не мога да отговарям за измислиците на всеки сценарист. Не участвам в преговори, не държа мандат, не представлявам парламентарната група. Не раздавам никакви постове, защото ги нямам. Нито пък имам такива пари за раздаване. ", отговори самата Дончева.

Но признава, че е водила разговори с част от депутатите на Трифонов за това как се взимат решенията в парламентарната група. 

"Да елиминират сценаристите, да се вземат в ръце и да започнат да взимат самостоятелни решения от свое име", коментира самата Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR. 

За нея е комплимент, ще Йорданов я е нарекъл "нечистоплътна".

"Не, аз съм подстрекател да вземат решения сами за своята съдба. Ако смята, че това е нечистоплътно, за мен е комплимент".

Според Йорданов – от срещата имало доказателства. 

"Разговорът, който тя е провела, може да бъде доказан. Там, където е водила разговора, човекът от нашите може да излезе на детектор на лъжата и да потвърди това, което казах. Просто има камери в този офис", обясни председателят на ПГ на ИТН. 

Татяна Дончева заяви, че ще търси правата си. Как – не пожела да разкрие. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Българка
преди 2 години
Защо ли не се изненадвам. досега всички които се изредиха в политиката, не доказаха с нищо, че са такива, а обратното - просто едни златотърсачи, наистина борейки се за високи постове, за високи заплати и сфери на влияние. Тук отново ще подчертая, че Борисов, Биков, Доган, Костов, Цветанов, Томов - в затвора да влезнат, да им се вземе и имуществото. Да не забравяме за Божков, Галеви и т.н. когато тези "хора" се осъдят, значи има напредък и бъдеще за държавата ни. Така и ще бъде! Господ да пази Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 2 години
Пфффф...Тоя вчерашен - - - къде е тръгнал да се бута в А-лигата по джапанки... Сигнализирай за неуместен коментар