Високо напрежение: Остри реплики между Татяна Дончева, Ива Митева и Росица Кирова

Страстите между лицата от най-високата трибуна на парламента се нажежиха още в първите минути на деня

12.08.2021 | 18:46 Редактор: Юлия Христова

Напрежението в пленарната зала достигна и най-висока трибуна на парламента – тази на председателите и заместниците му. Денят беше белязан от остра размяна на реплики между Татяна Дончева и колегите ѝ Ива Митева и Росица Кирова.

Напрежението между лицата от най-високата трибуна на парламента се покачи още в първите минути на деня, когато в свое изказване, като част дебат, Татяна Дончева засегна Ива Митева.

"Смятам за проява на изключителна детинщина.... да каже, че няма да подпише, след като първа го подписа“, каза заместник-председателят на НС от ИБГНИ Татяна Дончева. 

А репликите между двете започнали още по време на председателския съвет. 

"Да, бях го подписала... Г-жа Дончева ме нарече булонка - не се знае какво ще стане, какъв характер ще проява“, посочи председателят на НС Ива Митева. 

С това напрежението на високо ниво не стихна. Преди последната точка от днешното заседание Дончева успя да се скара и със заместик-председателя на парламента от ГЕРБ Росица Кирова, която няколко пъти се опита да вземе думата за коментар по начина на водене. 

"Заповядайте, г-жо Кирова по начина на водене и елате да водите“, допълни тя.

„Допуснахте да се превърнем в говорилня - грозен цирк и трагедия“, подчерта заместник-председателят на НС от ГЕРБ Росица Кирова.

И тогава скандалът стана факт. 

“Седнете, не сме във Видин, ако искате после ще се разберем...“, зави Дончева.

Така с предупреждения работата продължи по следващата точка от дневния ред.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Станислав Алексиев С
преди 2 години
За това ли ви изпратихме там ? Да се дъвчете и карате или да работите за по добър живот на родителите и децата ви?????? Сигнализирай за неуместен коментар