Кацаров обявява какви ще бъдат по-строгите мерки срещу Ковид-19

Във Велико Търново ресторантьори излизат на протест

02.09.2021 | 07:04 Редактор: Елеонора Танева
Кацаров обявява какви ще бъдат по-строгите мерки срещу Ковид-19

Предстои ли ново затягане на противоепидемичните мерки у нас - очаква се здравният министър Стойчо Кацаров да даде брифинг по темата днес.

В понеделник главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предложи в свой доклад по-строги ограничения срещу разпространението на болестта. Здравният министър поиска становището на бизнеса и браншовите организации за направените предложения. 

Някои от тях са представяне на "зелен сертификат" в различни търговски обекти и ограничаване на провеждането на редица обществени мероприятия заради струпването на много хора на едно място. Предложените мерки ограничават и работата на заведенията. 

Същевременно собственици на дискотеки и заведения излизат на протестно шествие във Велико Търново. Недоволството е насочено срещу предложенията за по-строги противоепидемични мерки за бранша, които включват и затварянето на нощните заведения.

По време на шествието на протестиращите е предвидена 30-минутна блокада на ключово кръстовище в града. Шествието ще приключи пред сградата на общината.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК