Кацаров пита бизнеса за Ковид мерките, след това ще вземе решение

Министърът очаква обратна връзка с предложения за мерки

31.08.2021 | 13:18 Редактор: Елеонора Танева
Кацаров пита бизнеса за Ковид мерките, след това ще вземе решение

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се консултира с работодателските организации, браншови организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организации в сферата на културата, спорта и др. във връзка с въвеждането на нови мерки срещу разпространението на Ковид-19.

Той е изпратил писма, в които ги запознава с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки. Кацаров очаква обратна връзка. 

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности, информират от Министерството на здравеопазването.

Посочва се, че целта на мерките е да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната системата.

Д-р Кацаров очаква и предложения за това какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Стойчо Кацаров е обсъдил с експерти предложените от доц. Кунчев допълнителни противоепидемични мерки.

Главният координатор на Експертния съвет по епидемиология проф. Йорданка Стоилова предложи регионален подход при налагане на нови ограничения. А директорът на НЦЗПБ проф. Ива Христова изрази мнение, че в настоящата ситуация е подходящо "стъпаловидното въвеждани на нови мерки", съобщиха от МЗ. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Консултант
преди 2 години
Оставам с впечатление, че проблемът политически се замазва, протака, отлага, прехвърля ...В разгара на кризата ще се консултираме, дебатираме и мотаме. Очевидно, че мерки трябва да има и то незабавно. Имахте "ясен план"! Какво се случи с него? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Екатерина петрова
преди 2 години
Добре е, освен бизнеса, да се питат и представителни организации на родители, учители и тн. Защото безработен се оцелява за една зима, а не научен е равно на безработен за цял живот Сигнализирай за неуместен коментар