Просветното министерство сложи точка на спора за задължителното носене на маски

От МОН опровергаха информацията, че някога са искали да въведат подобна мярка

01.09.2021 | 12:46 Редактор: Здравко Черкезов
Просветното министерство сложи точка на спора за задължителното носене на маски

Министерството на образованието и науката никога не е искало да въвежда задължително носене на маски за децата в детските градини, нито пък е получавало такива препоръки от Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от просветното министерство.

"Дете може да носи предпазна маска в детската градина само по препоръка на лекар или при заявено желание на родител. Това е ясно записано в публикуваните вчера Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в детските градини", посочват от МОН.

"Столичната община или зам.-кметът Мирослав Боршош в частност никога не са изпращали до МОН каквито и да е становища или препоръки по въпроса с маските в детските градини. МОН научи от медиите за мнението на г-н Боршош вчера, след като насоките за детските градини вече бяха публикувани и в тях няма задължение за носене на маски от деца. Ето защо не отговаря на истината разпространеното в различни медии твърдение, че МОН се е отказало да въвежда маски за децата в детските градини под натиска на зам.-кмета Боршош, родители и работодатели в системата на предучилищното образование."

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Рейни
преди 3 месеца