Доц. Мангъров поведе протеста срещу Ковид мерките в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Организаторите настояват учебната година да започне присъствено

30.08.2021 | 17:53 Редактор: Елеонора Танева

Протест срещу противоепидемичните мерки у нас се провежда в центъра на София. Организаторите настояват за присъствена учебна година и се опасяват, че в бъдеще може да се стигне до нови фалити и ръст на безработицата при евентуален локдаун. Освен срещу новите ограничения, под надслов "Не можеш да експериментираш с мен! Не можеш да ме лишиш от права!" протестиращите се обявиха и срещу задължителната ваксинация.

"Няма защо да ни се вменява вина, че не искаме да се ваксинираме и затова се продължава пандемията. Защото както се вижда най-много ваксинирани продължават заразата и боледуват", заяви протестиращ. 

Друг заяви, че предпочита сам да взима решенията за собственото си тяло. 

А на протеста освен граждани и партии, присъстваха и медици. 

"Нека сме наясно, това не е антиваксърско събитие. Това не е събитие срещу ваксините изобщо. Това е събитие срещу начина, по който ваксините се използват за разделяне на обществото и създават прегради, които са безсмислени", заяви доц. Атанас Мангъров.

 

А по-рано днес държавата увери: Задължителна ваксинация няма да има.

"Няма такова нещо, всеки един има право да управлява личния си живот и личното си здраве. В това отношение не правим никакви движения. Появиха се идеи за ваучери и стимули. Пак повтарям, това е въпрос на личен избор", категоричен беше служебният премиер Стефан Янев. 

Протестиращите минаха под прозорците на здравното и просветното министерство.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 2 години
Българи , трябва с всички средства да подкопаваме установената през март 2020 година диктатура , която има за цел да ни пороби и унищожи . С нам и Бог . Сигнализирай за неуместен коментар