Янев: Никакво задължително ваксиниране, всеки може да управлява личното си здраве

Със стихийни мерки и празни обещания нищо няма да постигнем, заяви той

30.08.2021 | 14:25 Редактор: Елеонора Танева

Не се обмисля въвеждането на задължително ваксиниране в България срещу Ковид-19. Това стана ясно от думите на служебния премиер Стефан Янев, който посети Медицинския университет в София. 

"Искам да опровергая всякакъв вид спекулации, че търсим варианти за задължителна ваксинация. Всеки човек може да управлява личното си здраве. Появиха се идеи и за ваучери, с които да се стимулира ваксинацията, но това е въпрос на личен избори и с каквито и да било кампании човек няма как да бъде стимулиран", заяви Янев.

Той е категоричен, че мерките, които се взимат, трябва да бъдат максимално щадящи бизнеса.

"Бизнесът трябва да работи, животът трябва да тече нормално, независимо от ситуацията. В случай на необходимост ще се взимат и индивидуални мерки за справяне със задълженията", заяви премиерът.

Той подчерта, че знае за проблемите с финансирането на бизнеса, но били свързани с актуализацията на бюджета, а възможностите към момента били изчерпани. 

"Не може да разчитаме, че със стихийни действия - отваряне, затваряне и даване на празни обещания, ще постигнем нещо. Гражданите и бизнесът трябва да работят, ако искаме да имаме икономика", добави служебният премиер. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 2 години
министър ЯНЕВ,настоявам за законова защита против задължителното ваксиниране ! Недопустимо е твърдението за медицинска грижа и пунктове в подлези,МОЛ-ове,паркове,градинки и площади-нама ли болници и поликлиники ?! НАСИЛСВЕНО ЗДРАВЕ И ЖИВОТ НЕ СЕ ДАВАТ-САМО СЕ ОТНЕМАТ ! ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ Сигнализирай за неуместен коментар