Манолова: Няма да подкрепим кабинет, ако ИТН и ДБ не участват

Ако другите две партии кажат "не", от "Изправи се БГ! Ние идваме!" също са против

29.08.2021 | 16:04 Редактор: Жаклина Иванова

БСП има надежда и амбиция, че ще успее да състави правителство с третия мандат. Въпреки че две от трите политически формации, които са евентуални партньори за съставяне на такова правителство, казаха, че няма да гласуват зелена светлина за това да се излъчи кабинет. Затова от партията имали друга алтернатива за разговорите с политическите формации - ако чуят "не" за кабинет с мандат на БСП, да насочат фокуса на разговорите към актуализацията на бюджета.

Първи покана за разговори получиха от "Изправи се БГ! Ние идваме!". От  партията на Мая Манолова ще гласуват за съставяне на кабинет, само ако получат подкрепата на "Има такъв народ" и "Демократична България". Ако другите две партии кажат "не", от "Изправи се БГ! Ние идваме!" също са против.

"Наистина положихме много усилия да има редовен кабинет, защото хората очакват това. Без участието, подкрепата на формациите на промяната - ИТН и ДБ, ние кабинет не подкрепяме, защото това би означавало подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Това би било подмяна спрямо хората", коментира Мая Манолова.

Следващата среща на БСП е с ДБ. Тя трябва да се проведе във вторник. Сега основната задача на БСП е да успее да убеди другите две формации да гласуват подкрепа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
Ради
преди 2 години
Е защо са против, ако и другите са против? Какви са тези детски истории... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
А такаааа, почват пазарлъците... Сигнализирай за неуместен коментар