Нинова: Ако няма съгласие за кабинет, между 10 и 15 септември ще върнем мандата

БСП започна разговори с т.нар. партии на протеста

29.08.2021 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

БСП започна разговори с т.нар. партии на протеста за формиране на правителство. Вероятността за успех с третия мандат е минимална, тъй като повечето от потенциалните партии партньори вече отказаха подкрепа. 

Между 10 и 15 септември ще върнем мандата, ако не може да го изпълним. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг в парламента.

Левицата е готова да води разговори за актуализацията на бюджета. А ако върнат веднага мандата, това означава спиране на процеса.

"Имаме избор - или веднага да върнем мандата, ако днес чуем, че нямаме подкрепа или да проявим отговорност и да го задържим. Ние избираме второто. Но ако днес се потвърди, че нямаме подкрепа, няма да го държим в неразумен срок. Третият мандат е неограничен във времето. Поканите за срещи остават. Бихме искали публично пред камерите последно да се заявяват позициите на партиите - да кажат кой иска и кой не редовен кабинет. Ако на тези срещи не постигнем съгласие за формиране на мнозинство на промяната. Ние виждаме като обозрим срок между 10 и 15 септември да върнем мандата. ", допълни тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Ехе...та то тогава я камилата я камиларя...Нинова да издава поста и да не се прави на дръж ми шапката. Сигнализирай за неуместен коментар