Какъв е политическият отзвук след интервюто на Слави Трифонов?

Партия "Има такъв народ" няма да даде своите 65 гласа в подкрепа на правителство с мандат на БСП

28.08.2021 | 14:02 Редактор: Жаклина Иванова

Партия "Има такъв народ" няма да даде своите 65 гласа в подкрепа на правителство с мандат на БСП. Това обяви в първото си телевизионно интервю за обществената телевизия лидерът на партията Слави Трифонов.

"Причината да не подкрепим БСП е, че имаме много големи различия. БСП е лява формации. БСП за нас е партия от статуквото. БСП не ни подкрепи, когато имахме възможността да съставим правителство. Корнелия Нинова излезе и каза, че няма да ни подкрепи", посочи Трифонов.

В близо едночасово интервю лидерът на ИТН обяви, че е водил неофициални разговори с представители на служебния кабинет и с лидерите на ДБ и ИБГНИ.

"Ние проведохме разговори и с Христо Иванов, и с Мая Манолова. Говорих, попитах ги какво искат. Христо Иванов каза "не" на правителство с ИТН. Питах го къде вижда тази ръка на ДПС. Никой не стои зад ИТН освен нейните избиратели и аз. Тези въпросни двама министри дойдоха първи при нас. Те дойдоха и казаха, че искат да останат", добави лидерът на ИТН.

От БСП обявиха, че действията на първата политическа сила водят страната към трети предсрочни избори.

"Някой не иска да има редовен кабинет. Интерес имат единствено ГЕРБ и ДПС", подчерта  Явор Божанков от БСП.

Реакцията на "Демократична България" след интервюто на Трифонов дойде с пост в социалните мрежи. В профила си във Facebook депутатът Иво Мирчев написа:

"Вместо реални преговори за коалиционно споразумение с ясни ангажименти - просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят - нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш. Накрая, обаче казваш: Христо Иванов е виновен", се посочва в поста.

Мандат обречен на неуспех – така лидерът на ГЕРБ определи опита на БСП да състави правителство. Според Бойко Борисов основната цел в момента е да не бъде съставено редовно правителство.

"Те искат да направят всичко, за да управлява Радев. Искат да актуализират бюджета, за да харчат пари. В Перник казват, че г-жа Нинова се радва като дете на механична играчка", коментира Борисов.

Прочита си за близо едночасовото интервю на Слави Трифонов направиха и от ИБГНИ отново в социалните мрежи.  

"Скъпи приятели, ако някой е решил насила да ви пусне за трети път вечерно шоу, което сте гледали, то вероятно е заради рекламите и приходите от тях", изтъкна Арман Бабикян от ИБГНИ.

Според "Има такъв народ", правителство в рамките на 46-то НС, няма да има. Затова най-добрият вариант е следващите избори да са две в едно.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК