Борисов: Тези няма да направят правителство, само лъжат и мамят

"Организирано го правят, за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари", посочи лидерът на ГЕРБ

28.08.2021 | 12:09 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов: Тези няма да направят правителство, само лъжат и мамят

"Някои казват, че сме партия на статуквото. Всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама: организирано го правят, за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник.

"Най-важният политически закон на едно правителство е бюджетът. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари?", попита бившият премиер.

"За съжаление това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Нинова, като е взела мандат, се радва все едно ще управлява. Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона. Сега те искат да дадем половин милиард за избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят. И се учудвам като кажат "успешното служебно правителство" пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката", посочи Борисов.

Лидерът на партията изтъкна, че по времето на ГЕРБ е имало нулева миграция, предаде БГНЕС.

"Ще се учудя, ако Нинова започне да преговаря, след като лидерите на три партии ѝ казаха, че няма да я подкрепят. Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са ходили в офисите му да се молят и да му коленичат. А когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, но го направете публично, а не задкулисно", каза още Бойко Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК