Борисов: Провалът е видим, ще си вдигнат дърмите и няма кой да носи отговорност

Политиката е за политици, не за аджамии, заяви лидерът на ГЕРБ

21.08.2021 | 19:58 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Провалът е видим, ще си вдигнат дърмите и няма кой да носи отговорност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е на обиколка из страната. Той използва срещите си с хората, за да коментира актуалната политическа ситуация в страната, след като партията му върна мандата на Румен Радев за съставяне на правителство.

"Сега искат петият и шестият да направят правителство, те да не участват, а да сложат някакви хора, да не носят отговорност. Моделът "Борисов" е да носиш отговорност. Те сега искат да сложат някой я с шнорхел, я с плавници. Ако правите правителство, Мая премиер, Корнелия и Хаджигенов министри. Да си направят правителство, техният модел е безотговорност. Политиката е за политици, не за аджамии. Първата партия иска да е опозиция, втората сме опозиция, а петата и шестата искат да управляват", заяви Бойко Борисов. 

Той изрази недоволството си от все по-реалистичното отиване на нови предсрочни избори. 

"За шест месеца не можеш да направиш обществените поръчки. Те искат да управляват 6 месеца и пак да ходим на избори. То дотук, с новите избори, ще отиде над половин милиард. Представя ли се някой от тези умни и красиви, да имаш завод, да вложиш в него половин милиард и продукцията да е брак. 135 млн. за новите избори. Със 135 млн. тези села тук ще станат златни. Те са опукали 135 млн. Управлявайте, от това ги е страх", коментира бившият премиер, цитиран от "Монитор". 

Според него сегашната ситуация в държавата показва провал. 

"Обикалях, знаех сроковете, Нанков зад мен, знаеше. Сега все едно, щели да правят, представи си - ти си кмета, но ще сложим това дете да носи отговорност, това иска да направи Мая. Провалът е видим, беше хаос, сега е провал. И накрая детето да е виновно. Всеки ще си дигне дърмите и ще си иде, това е моделът безотговорност", добави Борисов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК