Борисов: В три вълни на пандемията кой на мен ми е актуализирал бюджета?

"Страната не знам къде е, отвън изглежда отвратително", заяви лидерът на ГЕРБ

18.08.2021 | 15:53 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: В три вълни на пандемията кой на мен ми е актуализирал бюджета?

В три вълни на пандемията кой на мен ми е актуализирал бюджета, ние откъде намирахме 50 лв. за пенсионерите и пари за всички мерки. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи, става ясно от видео, публикувано на страницата на Борисов във Facebook.

"Това е една трагедия, но щом няма жертви, е добре. Искам да благодаря на моите колеги от партията, които дариха от заплатите си за селото. Днес и утре ще пристигнат 6 къщички за семействата, които пострадаха от пожарите, за да имат подслон хората. Няма село, където да не са направени пътищата", посочи Борисов.

"Обещал съм магистрала "Хемус" и Магерово са първите неща, които ще направи, когато хората видят разликата и видят на какво са попаднали. Страната не знам къде е, отвън изглежда отвратително. От лидер на Балканите, ние сега сме скарани с почти всички съседи. Единствено ние за Турция не пратихме помощ за пожарите. Важна е ролята на Турция особено по проблема с Афганистан. Сега ще очакваме от тях помощ за границата", допълни той.

"Целият ЕС разчиташе на нашето добросъседство и разбирателство с турски я президент. По време на пожарите цяла Европа откликна в помощ на Турция. Сега очакваме те да играят водеща роля в трагедията в Афганистан. Имаме тежък провал във външната политика. Сега разбирам, че са опитали тайно да замажат нещата и са отишли зад океана да поръчват самолети в тази тежка финансова криза", заяви Борисов.

"Всеки ден обясняват, че няма пари, но имаме две противоречащи си тези. Имало пари, но кой ги събра тези пари? За два месеца служебното правителство ли, като ги извадиха от АМ "Хемус" и от обектите, които хората чакат. В същото време казват да се актуализира бюджетът. В три вълни на пандемията кой на мен ми е актуализирал бюджета, ние откъде намирахме 50 лв. за пенсионерите и ги има до края на годината, за пътищата? Ние ги изкарвахме с НАП. Виждате ли какви неистини?", попита той, цитиран от "Фокус".

"Имаме провал във външната политика, провал във финансите, в икономиката, в здравеопазването. Българите започнаха да измират, защото не сме ваксинирани. Не сме ваксинирани, защото Радев и Стойчо Кацаров убиха ваксинационния процес и "зелените коридори". Защо? Кой на мен ми е актуализирал бюджета с мерките 70/30 и 60/40? Радев излизаше всеки ден и казваше да даваме и ние давахме. Някой актуализирал ли го е? Пари имат, просто те не разбират и не могат. Ето, да сложат Кирил Ананиев за министър на финансите и той ще им оправи сметките. Може да си завършил "Харвард" или на Луната, но като не разбираш, казваш "дайте ми празен чек да го похарча". Това ли ти е разбирането?", попита лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК