Борисов: Радев ще падне със служебното правителство, провалът е страховит

"Оцелели сме по турско, ще оцелеем и при Румен Радев", посочи лидерът на ГЕРБ

02.08.2021 | 19:58 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов: Радев ще падне със служебното правителство, провалът е страховит

"Румен Радев ще падне със служебното правителство. Провалът на служебното правителство е страховит. Радев направи така че държавата да изпадне в хаос. Станислав Трифонов и той заговори за хаос, аз го предупреждавах. В същото време Ковид вълната стои, в цял свят започват някакви действия, а ние стоим", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

Борисов посочи, че бежанските вълни в момента са огромни, натискът е огромен, а "МВР се занимава да ходи при на кмета жена му, да я тормози, за да го издаде".

"Министърът на финансите има много работа, трябва с шефа на данъчните да извършват други неща. По-точно да лъжат хората, че са увеличили приходите в бюджета, а те взели парите за "Хемус". Те ги отделили, за да показват, че увеличили приходите - абсолютна лъжа. Те в момента спират ДДС-то, не го изплащат на компаниите. Така на пръв поглед изглежда, че в държавата има пари, а всъщност това са чужди пари, които впоследствие ще изплащат. Василев се оказва, както казват неговите съдружници, е много умен измамник, мошеник. Не знам какво му харесаха от новия парламент. Киро Язовиро, както ние го наричаме, каза, че източваме язовири, появи се до един и повече нищо не каза. Днес пак е казал някакви глупости, че спрял потоци от пари към ГЕРБ и ДПС. Към нас не е имало потоци. Това, което правим, е, защото ми стана мъчно за хората. Няма място, където да е имало авария и ние да не сме опитвали да я поправим. Те сега трябва бързо да крадат", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Аз затова по никакъв начин не искам ГЕРБ да участва в каквото и да било, свързано с тези хора. Утре събирам изпълнителната комисия. Няма да подкрепим нито това правителство, нито служебен кабинет. За мен и последната илюзия, че партиите ще се разберат, изчезна. На предните избори имаше илюзия, че и без ГЕРБ може да се състави правителство", коментира още Борисов.

"Сега всички така се изпокараха, че и след нови избори, с никой не може да се направи правителство. Ще се похарчат още 100 млн. лв. Това е глупост. Сега, при едни нови избори, няма да има илюзии, ще знаем, че харчат едни пари. Румен Радев е основният виновник за това. Христо Иванов няма никакво достойнство да отиде сега на разговори. Корнелия няма полезен ход, освен да подкрепя", прогнозира Борисов.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ дари 100 000 лв. за поправяне на щетите в село Губеш, община Годеч. Торнадо остави жители на селото без покриви над главите им и без ток в средата на юли. Днес Борисов пристигна в селото, за да провери как протича ремонтът на къщите.

"Финансовият министър няма да ти се обади, по харвардския учебник така се прави. Аз не го обиждам, аз цитирам Тошко Йорданов, че е "измамник и мошеник". И за да го изкарат много готин, взимат парите за "Хемус" и не връщат ДДС-то, за да кажат, че има много пари. Каквото и да направим, ще кажат, че и ние сме виновни. От ГЕРБ искаме да сме различни от всички и няма да участваме в нищо. Ако народът поиска да помагаме, ще помагаме с каквото можем. Когато носих отговорност, съм си брал срама и успехите. Оцелели сме по турско, ще оцелеем и при Румен Радев",  обърна се лидерът на ГЕРБ към жител на селото.

Кметът на Губеш сподели, че е изпратено писмо с искане за помощ до Министерски съвет, на което е получен отговор, че е препратено до Министерството на финансите. Оттам са обяснили, че средства ще бъдат изпратени между 3 и 6 месеца, предаде БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
Тодор Колев
преди 2 години
*** тиква. Защо пускате бръщолевенията на този индивид? Сигнализирай за неуместен коментар