Нинова обвърза актуализацията на бюджета със съставянето на кабинет

Следващия петък ще отидем при президента с премиер, каза лидерът на БСП

27.08.2021 | 10:37 Редактор: Десислава Атанасова
Нинова обвърза актуализацията на бюджета със съставянето на кабинет

Следва разум, мъдрост, спокойствие, отчитане на изпитанията, пред които сме поставени и полагане на сериозни усилия за съставяне на кабинет и мнозинство в парламента. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като БСП получи мандат за съставяне на правителство.

"Днес ще се обърнем към другите партии за график за разговорите и ще информираме в парламента. Ние сме пред два избора – да съставим редовен кабинет или отиваме на избори. Всички са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим спокойно и разумно. При първия мандат имаше проблеми с министрите, защото имаше готови решения, сега предлагаме да седнем и да обсъдим решенията", отбеляза още Нинова.

И заяви, че актуализацията на бюджета е същността на политиката.

"Още преди една седмица се опитахме да съставим мнозинство с другите партии на протеста. Гледаме на двете неща заедно - кабинет и актуализация. Вчера имаше над 60 разнородни предложения, има риск актуализацията да не събере мнозинство. Ето защо гледаме на актуализацията като възможност. Обвързваме я, защото това е същността за политиката. Нямаме спор за парите за Ковид или за мигрантите", категорична е тя. 

Остава отворен въпросът за предложението на БСП  служебното правителство да стане редовно

"Ще го обсъдим с останалите партии и предстои да видим в следващите дни. Всички колеги са съгласни, че има въпроси за решаване. Има всички налични условия за разговори. Ще предложим на колегите всички разговори да са публични, защото започват всякакви клюки", посочи още лидерът на БСП.

Нинова уточни, че следващия петък ще отидат при президента с премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК