Борис Ячев, НФСБ: Добре е да има редовно правителство, предвид Ковид кризата

Много е трудно в рамките на месец да изскочи нов политически играч, каза той

26.08.2021 | 21:35 Редактор: Юлия Христова

Политически игри - отиваме ли на избори? 

Добре е да има редовно правителство, предвид поредната задаваща се Ковид криза, предвид увеличението цената на тока. Факт е, че много предприятия се принуждават да пускат хората в неплатен отпуск. Това каза за "Денят ON AIR" Борис Ячев от НФСБ.

По думите му от НФСБ са настоявали за закриване на двете американски централи.

"Няколко законопроекта бяха вкарани, няколко тома с доказателства бяха събрани и предадени в прокуратурата. Ако няма наказани, тази безотговорност с увеличението цената на тока ще продължи. В енергетиката има безброй експерти, които от години са там, политическата отговорност трябва да бъде поета", подчерта Борис Ячев. 

Ячев е на мнение, че е добре страната да има управление дори само за няколко месеца.

"Добре е дори само, за да направят хората сравнение. Те остават с липса на представа дали тези хора биха могли да управляват. Добре е да има редовно правителство с къс или дълъг мандат, стига да има подкрепа, която засега не се очертава", допълни събеседникът за Bulgaria ON AIR.

"Разговори се провеждат, и тепърва предстоят. Факт е, че голямото разминаване беше направено, когато се разделихме на изборите през април. При трети избори ще е изключително ниска избирателната активност. Много е трудно в рамките на месец да изскочи нов политически играч. Нов кардинален играч, който да промени картината, засега не виждам", подчерта още той.

Според него, когато се задава поредна мигрантска криза и Ердоган заявява, че няма да задържа на своя територия бежанци е задължителна реконструкция на оградата. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК