Димитър Антов, ВМРО: Доброволни отряди трябва да пазят границите от мигрантите

Европа не е много коректна спрямо България, послушковци сме, смята той

20.08.2021 | 21:28 Редактор: Елеонора Танева

България е готова да приеме до 70 афганистанци. Това заяви външният министър Светлан Стоев на спешна среща на страните членки на НАТО. Това е бройката, която страната ни би приела официално. В същото време продължава натискът на нелегални мигранти. 

"Ние имаме право да кажем, че не искаме да приемаме афганистанци. Вероятно ще искаме строго спиране още на границата, ако се наложи - със сила. Нелегалните мигранти, които идват, демонстрират познания по военно обучение - изпълняват различни команди без да се замислят. Това е опасно", заяви общинският съветник от ВМРО Димитър Антов в студиото на "Денят ON AIR". 

Той подчерта, че в центровете за настаняване на бежанци режимът е доста либерален и често мигранти притесняват местното население.

"Тези хора трябва да бъдат настанени на пунктове около границата. Хубаво ще бъде да се направят такива лагери, каквито има в Гърция, но да бъдат далеч от населените места. Хората не искат съмнителни типове да се навъртат край тях", добави Антов.

ВМРО продължава да настоява за сформирането на доброволни отряди, които да пазят границата.

"Трябва да бъдат официално създадени доброволни отряди, които да обхождат границата, но да пазят невъоръжени. Това ще помогне за решаването на проблема. Хората в едно село могат да направят такъв доброволен отряд към кварталния полицай. Но трябва да има комуникация между тях и полицията. Много от тези хора са ловци, могат да бъдат въоръжени, без това да е незаконно, но все пак не трябва да ходят с пушки да търсят нелегални мигранти", уточни общинският съветник пред Bulgaria ON AIR. 

Той е убеден, че целта на голяма част от мигрантите няма да е да останат в България.

"Тези хора не искат да работят в България, те си казват "Ние ще отидем на Запад, където ще получаваме социални помощи и ще лежим". Но ако стигнат до други държави, оттам могат да ни ги върнат обратно и тогава ще дойде проблемът за нас", убеден е Димитър Антов. 

Според него страната ни не показва достатъчна категоричност в нежеланието си да приема мигранти, за да не бъдем обвинени в липса на демокрация. 

"Европа не е много коректна спрямо България. Ако ние отстоявахме интересите си, те щяха да ни гледат с уважение, а ние сме послушковци", коментира общинският съветник.

И добави, че има структури в страната ни, които печелят добре от нелегалните мигранти.

"Тези, които минават нелегално през България, със съдействието и на полицаи, те плащат на някого, за да минат. Те обогатяват хората от подземния свят, което ги прави по-силни", заяви Антов.

И добави, че страната ни е в пълното си право да поиска средства от ЕС за справяне с очакваната мигрантска вълна от Афганистан.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК