Фандъкова с нова стратегия за ваксинирането в София

При една на 10 проверки за носене на маски са налагани санкции

20.08.2021 | 16:22 Редактор: Елеонора Танева
Фандъкова с нова стратегия за ваксинирането в София

360 проверки са извършени до момента през август в градския транспорт в София за носене на маски. Издадени са 24 полицейски разпоредби и са съставени 5 акта, което като цяло говори, че мерките се спазват. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 

"Няма как да осъществим такова разреждане, че да могат хората без маски да се возят, така че проверките продължават. Когато обаче държавата дава задачи, трябва да осигурява и финансиране", коментира Фандъкова.

Заради новата заповед на министъра на здравеопазването Фандъкова ще поднови от днес заповедта за по-сериозно спазване на мерките и най-вече за гъвкаво работно време на администрацията, без това да пречи на обслужването на гражданите.

"За мен обаче остава най-важната мярка - насърчаване на ваксинирането както за гражданите, така и за администрацията", заяви Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя съобщи, че от днес стартира нова кампания за насърчаване на ваксинирането, чиято цел е информация за гражданите чрез брошури, изготвени от експерти. В нея има и информация за пунктовете на общината за ваксиниране през уикенда - в големите търговски вериги, читалищата в район Искър и екипи при заявка, които да ваксинират на място.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК