Защо България не успява да се пребори с корупцията?

Коментар на експерта Ваня Нушева в предаването "Директно"

18.08.2021 | 22:15 Редактор: Калина Донкова

Точно преди 15 години българският парламент ратифицира Конвенцията на ООН за борба с корупцията.

За това време България създаде и закри десетки органи за борба именно с корупцията, но и до днес това е една от критиките към страната ни в редица международни доклади.

"Международните ни партньори очакваха ефективна борба с корупцията и едно модернизиране на това как функционира публичната администрация, което да не служи като хранителна среда за разпространение на корупционни практики. Това, което за съжаление виждаме, е едно недостатъчно ефективно приложение на иначе относително добре дефинираните и разписани правни норми в нашето законодателство. Имаме закони, но не ги спазваме", коментира в предаването "Директно" д-р Ваня Нушева, преподавател по избирателни системи и изборна администрация в Софийския университет "Св. Климент Охридски“ и програмен директор на Асоциация "Прозрачност без граници".

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
sredcov@abv.bg
преди 2 години
Ами вече е време да се спрем с тези научно-приложни акъли и да се премине към радикални действия против корупцията !!!! ИНАЧЕ ВЪРВЕТЕ МАЙ...Н.А..ТА СИ вие с вашите университети и университетки - само с лочене на кафе и кръсосване на кълки не се получават нещата !!! Сигнализирай за неуместен коментар