Плевен въвежда нови мерки, собственици на заведения заплашват с протест

Посещенията в детски центрове, клубове и други трябва да са при намален капацитет

18.08.2021 | 19:42 Редактор: Искра Ангелова

Още преди да има въведени ограничения на национално ниво, в Плевен вече засилиха контрола. Със заповед кметът въведе и нови мерки.

Сред новите мерки, които са в сила, е носенето на маски на открити пазари и тържища. И въпреки зачестилите проверки - екипът на Bulgaria ON AIR срещна хора без предпазни средства на пазара.

"Смятам, че от части е полезно и не. Но щом е задължително, за да не бъдем глобявани, я използвам", сподели Лилия.

Посещенията в детски центрове, клубове и други трябва да са при намален капацитет - не повече от 50% от помещението.

"И до този момент продължаваме да работим на 50 % от капацитета си. Всяко едно затваряне не е добре за нито една от страните, както за нас и нашите служители, така и за клиентите", коментира мениджърът Надя Стефанова.

Въпреки че въведените мерки все още не са засегнали заведенията за хранене и развлечение, сред тях вече се усеща напрежение.

"Едно ново затваряне би довело до фалити, с които ние тотално не сме съгласни. Планираме протестни действия, включително и гражданско неподчинение, ако се стигне до ново затваряне", категоричен е собственикът на заведения Огнян Георгиев.

Според кмета на Плевен новата заповед е превантивна и не е по-различна от досега действащите ограничения.

"От година и половина почти всеки месец или на два месеца издаваме заповеди в изпълнение на заповедите на по-висше стоящия административен орган, какъвто се явява министърът на здравеопазването", подчерта кметът на Плевен Георг Спартански.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК