Напрежение в пернишкия квартал "Мошино", гонят наематели на общински жилища

Обитателите твърдят, че са плащали сметките си, но сега принудително трябва да напуснат домовете си

17.08.2021 | 19:50 Редактор: Десислава Атанасова

Напрежение в пернишкия квартал "Мошино". Наематели на общински жилища са недоволни, че ги гонят от тях. Обитателите твърдят, че са плащали сметките си, но сега принудително трябва да напуснат домовете си. 

"Няма къде да отида и не само аз, а всички хора. Исках подкрепа, но никой не ми дава", споделя жител от блока. 

"А тези деца къде да ходят? Къде да ходим ние? Ние сме без права и без закони, нас законите не ни ловят, а ние законите трябва да ги спазваме. Ще санират блока и ще го продадат, те това искат, а отзад настаняват хора, които нямат малки деца", разказва Юлияна. 

Дора Станимирова живее от седем години в блока, тя вече е настанена на друго място и смята, че общината няма вина за случващото се.

"Издърпали са маркучите  и аз в момента нямам студена вода, а още не съм се изнесла, това пак ли общината го прави? Значи общината е направила ремонта от първия до четвъртия етаж, слага водомери за топлата и студената вода, а сега къде са водомерите на тези етажи?", попита Дора Станимирова.

До извеждането на част от хората в блока се стига след като изтича времето, в което те са имали право да ги ползват. Те са имали и срок, в който доброволно да освободят апартаментите, но той не е бил спазен и това е довело до издаване на заповеди за принудително изземване на жилищата. 

"Причините са различни при всеки един от наемателите, като започнем от изтичане на срока за настаняване, който е фиксиран в заповедите за настаняване и договорите сключени с община Перник, минем през неплащане на наем и консумативни разноски за срок от 3 месеца, както е по закона за общинската собственост", поясни Николай Добрев, началник на отдел "Здравеопазване и жилищна политика''.

Живущите в района отказаха да коментират пред камерата ни ситуацията около блок 11, защото се страхуват, но споделиха, че са пускали жалби, заради постоянното безпокойство, на което са подложени от години.  

Повече вижте в репортажа на Тереза Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
ууу
преди 2 години
1
2 rate up comment rate down comment 0
Дончо
преди 2 години
На това нещо само за физиономия му давам 10 години строг тъмничен. Сигнализирай за неуместен коментар