Дисциплинарно уволненият бивш шеф на полицията в Пловдив ще обжалва решението

Пред Bulgaria ON AIR Рогачев заяви, че няма от какво да се притеснява

17.08.2021 | 14:06 Редактор: Искра Ангелова

Уволненият директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев ще обжалва решението за отстраняването си от длъжност в съда. По повод проверките срещу него пред Bulgaria ON AIR Рогачев заяви, че няма от какво да се притеснява.

Мотивите за отстраняването на Йордан Рогачев са, че системно е отсъствал от работното си място в работно време.

"Не съм от директорите, които по цял ден си стоят в кабинета и чакат нещо да се случи", сподели ст. комисар Рогачев.

Oщe в първитe дни cлeд вcтъпвaнeтo си в длъжнocт служебният вътрешен министър Бойко Рaшкoв рaзпoрeди прoвeрки в плoвдивcкaтa дирeкция, a пoлицaи oт 3-тo РПУ бяхa aрecтувaни. Тoгaвa Йoрдaн Рoгaчeв бeшe в бoлничeн, a cлeд изтичaнeтo му излeзe в oтпуcк пo бaщинcтвo. Пocлeдвa зaпoвeд нa вътрeшния миниcтър зa oтcтрaнявaнeтo му, кoятo пo-къcнo Админиcтрaтивният cъд в Пaзaрджик oтмeни.

"Докато бях в болницата - дойде служител на МВР, който ми каза, че го праща Рашков и да си подам оставката, аз казах: "Няма" и започнаха тези действия", допълни той.

Срещу Рогачев е образувано дисциплинарно производство, извършена е и проверка от "Вътрешна сигурност".

"Следващото действие беше да сплашат семейството ми, като изпратиха бус, за да ми бъде връчена заповедта за дисциплинарното производство", коментира още Рогачев.

Той твърди, че наложеното му дисциплинарно наказание е пoлитическо и е категоричен, че ще обжалва уволнението си в съда. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК