Ангелов, ВМРО: Няма правителство, защото нямат характер и държавничество да преодолеят пречките

"Не виждам адекватни мерки от служебното правителството, приказките са повече от работата", смята той

10.08.2021 | 21:38 Редактор: Десислава Атанасова

Референдум заедно с президентския вот и нови избори, но за Велико народно събрание, предлагат от ВМРО.

"Виждахме, че нещата вървят към тази ситуация. Помните и предходното НС, не беше сформирано редовно правителство. Основно заради партията на Слави Трифонов и протестните партии, нямат характер и държавничество, за да преодолеят помежду си пречките, които имат". Това заяви в "Денят ON AIR" Юлиян Ангелов от ВМРО.

"Ние от ВМРО сме за това -  да има редовно правителство, защото, когато има проблеми, те не могат да се решават от служебния кабинет. Няма кой да поеме политическата отговорност. Отговорната е изцяло на "Има такъв народ", "Демократична България" и  "Изправи се БГ! Ние идваме!".  Те казаха, че ще работят заедно и накрая ни излъгаха", посочи Ангелов. 

И допълни, че от ВМРО биха намерили пресечни точки и биха могли да подкрепят такова правителство.

"Аз мисля, че бихме намерили опорни точки, за да подкрепим правителство, когато държавата има нужда. Щом предходни правителства са могли, и сега можеха.
Тук въпросът е да си държавник и да поемеш отговорност, въпреки, че поемаш негативи", отбеляза гостът на Ганиела Ангелова.

От ВМРО са готови са готови за нови предсрочни избори.

"Ние сме налице. Имаме опита и рутината, ние сме готови. Решение не сме взели как ще се явим", каза още Ангелов. 

И обясни, че към момента не виждат подходящ политически субект, с когото биха имали еднакви или подобни виждания. 

Той коментира и темата за провеждането на Референдум.

"Мажоритарно избиране, образователен ценз, парламентът да работи на сесия, а не ежедневно. Тук непрекъснато се променят закони. Ние предлагаме президентът да има повече правомощия, за да може да предложи гражданите да се произнесат по тези теми, а и по други", отбеляза Ангелов. 

Относно свикване на Велико народно събрание, той е категоричен, че от ВМРО не го предлагат за първи път. 

Цената на тока

"В това време на безвластие се шири спекулата. Регулацията и липсата на държава наистина са проблеми. Тези, които позволяват това да се случи, нека си подадат оставките. Американските централи - никой не ги коментира, защо? Искаме да се развали договорът. Ние входирахме промени и ГЕРБ не подкрепиха това наше предложение. Решението е да има редовно българско правителство и да се предприемат мерки, да се ограничи спекулата в България. Не виждам адекватни мерки от служебното правителството. Приказките са повече от работата", смята още Юлиян Ангелов. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК