Искрена ли е подкрепата на ИТН за Радев, след като сипеха огън и жупел срещу министрите му?

Слави реши да се хване за човека с най-висок рейтинг и да се спаси, коментира журналистът Валерия Велева

10.08.2021 | 19:15 Редактор: Елеонора Танева

Политическото шоу на "Има такъв народ" продължи само един летен сезон – около тази идея се обединиха анализатори. И са категорични- Слави Трифонов и хората му не знаят какво правят, а шоуто им излиза скъпо на държавата. Поведението на ИТН е като на обидени деца, коментира журналистът Валерия Велева. 

"Пред възможността утре да бъдат тричани от парламентарната трибуна, те предпочетоха да избягат от парламентарен дебат", заяви Велева. 

Тя определи поведението на ИТН като политическа слабост, примесена с агресивен диктат.  

"Казват - поканили сме тези министри и не ни интересува дали ги харесвате или не, трябва да ги гласувате. Слави Трифонов влезе в политиката със заявката, че ще взриви политиката и цялото поведение на тези хора е взривяване, а не промяна на модела. Ако променяш, трябва да знаеш какво правят, а те не знаят какво правят, държат се като улична банда, която е счупила прозорците. Всички ги гледат и ръкопляскат", коментира Валерия Велева. 

А журналистът Стояна Георгиева вижда хората на Слави Трифонов като злобни деца от роман на Стивън Кинг. 

"Дай да разглобим играчката и да видим какво има вътре. А от нея нищо не става. Успяха да пропилеят едно доверие от страна на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", както и на симпатизантите си", уточни Георгиева.

А в подкрепата към президента Румен Радев за втори мандат Валерия Велева вижда вид прегрупиране на Трифонов. 

"Той реши в момент, в който е наритан отнякъде, да се хване за шлифера на този, който е с най-висок рейтинг, да се спаси като се залепи за Румен Радев", анализира Велева.

Но не вярва в искреността на тази подкрепа.

"Само до преди ден хората на Трифонов изсипаха огън и жупел върху министрите на Радев. Как до вчера не ги харесваше, а днес - подкрепя Радев, нещо не ми се връзва. Явно пак е тъпа игра каквато беше през цялото време поведението на ИТН", коментира журналистът.

А решението е с третия мандат и създаването на експертно правителство - с кратък срок на действие и след това истински предсрочни избори.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
НА 80 ГОДИНИ СЪМ И АКО БЯХ СИ ДАЛ ГЛАСЪТ ЗА ИТН И ТОВА КАКВО СЪТВОРИХА ПРОСТО ЩЯХ ДА СЕ ГРЪМНА ОТ СТРАМ Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
важното
преди 2 години
Скъпи хора, ние се нуждаем от отговор на въпроса, като как един военен летец на едно далечно летище / световно неизвестен/ е ИЗДИГНАТ И ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ? Как Корнелия Нинова от СДС и зам. министър на Костов ОГЛАВЯВА СТОЛЕТНАТА ПАРТИЯ БСП И ВСИЧКИ ТАМ ГО ПРИЕМАТ? Как служебните правителства на този Радев НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИКОГА НИЩО СРЕЩУ КРАДЦИТЕ И КОРУМПЕТАТА, А ПРОСТО ГИ ПРАЩАТ В ЗАСЛУЖЕНА ВАКАНЦИЯ ДА ХАРЧАТ ОТКРАДНАТОТО? ЕТО, ТОВА Е ВАЖНОТО, ДРУГОТО Е ПОРЕДНОТО МЕРОПРИЯТИЕ Сигнализирай за неуместен коментар