Янев: Най-голямото богатство на ВМС са хората

Той участва в тържественото честване във Варна на празника на Военноморските сили на България

08.08.2021 | 09:24 Редактор: Искра Ангелова
Янев: Най-голямото богатство на ВМС са хората

Премиерът Стефан Янев участва в тържественото честване във Варна на празника на Военноморските сили на България във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Премиерът поздрави офицерите и цивилните служители, като подчерта, че хората във ВМС са най-голямото богатство и благодари за тяхната всеотдайност:

"Благодаря ви за службата! Бъдете все така дръзновени, посветени на това, което правите, и посветени на завета, завещан ни от дедите - да бъдем защитници на родината".

Почетен знак на министерството на отбраната "Св. Георги-първа степен" беше връчен на контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС. 

Командирът на минен ловец "Цибър" - капитан трети ранг Мирослав Добрев беше отличен с почетен знак на министерството на отбраната "Св. Георги -трета степен" за проявения висок професионализъм по време на операциите по търсене  и спасяване на подполковник Валентин Терзиев и издирването на останките от падналия самолет по време на учението "Шабла 2021", информира БНР.

С медал от името на губернатора на щата Тенеси, САЩ ,беше отличен мичман Тинко Димитров, работил в партньорство с националната гвардия на щата. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов обясни поводът за наградата:

"Щатът Тенеси е побратимен с българската армия, поради това че по размери са сходни с площта на България и затова имаме специални връзки с гвардията на щата Тенеси".

Снимка: Министерството на отбраната

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК