Не засилим ли темпа на ваксинация - четвъртата вълна ни залива през септември

Продължаваме да сме на последно място в Европа по имунизирани срещу Ковид-19

26.07.2021 | 13:49 Редактор: Тодор Петров

Увеличават неблагоприятните прогнози за развитието на коронавирусната пандемия. Ако не се спазват ковид мерките и не се засили ваксинацията, септември-октомври ни очаква нова вълна, основно със случаи на Делта варианта на коронавируса.

От Окръжна болница обявиха, че след отварянето на "зелените коридори" са правили най-малко по 300-400 ваксинации дневно, докато в момента не надскачат 150 на ден.

Част от ваксинираните споделиха, че са взели това решение заради пътуване в чужбина или за да могат децата им да посещават детска градина. Други искат да предпазят не само себе си, но и околните.

Откакто е разрешена ваксината на Pfizer, са се ваксинирали около 30 деца на над 12-годишна възраст, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Страната ни продължава да е закотвена на последното място по ваксинация в Европа. Около 60% от служителите в туристическия сектор са имунизирани срещу коронавирус.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Ами те засилилите темпа вече ги заля,например Израел,Гърция,Англиа,Италия всички с над 60% ваксани ги е заляла вълната. Сигнализирай за неуместен коментар