"Три морета" приключи със споразумение за партньорство между агенциите за иновации

Радев: Стремим се да ускорим прехода от политическо говорене към практически действия

09.07.2021 | 13:53 Редактор: Елеонора Танева

Приключи двудневният бизнес форум "Три морета", на който София беше домакин. След два дни изпълнени с редица разговори за икономика, бизнес и иновации - страните част от инициативата "Три морета" са категорични - диалогът и свързаността в региона трябва да продължат и да се задълбочат.

Страните сключиха и споразумение за партньорство между агенциите за иновации на всичките 12 държави. Фокус е поставен и върху публично-частните партньорства. 

Президентът Румен Радев призова да се работи за единни критерии за качество при изграждането на пътната мрежа.

"България пое домакинството на инициативата "Три морета" в един важен етап, когато се стремим да ускорим прехода от политическо говорене към практически действия и реални резултати. Фондът на инициативата е един уникален инструмент, създаден да стимулира публично-частните партньорства", заяви Румен Радев.

В края на бизнес форума България предаде щафетата на Латвия.

"Голямо предизвикателство ще е да приемем домакинството следващото лято в Рига. Нямаме търпение да представим новите технологии и да подкрепим инициативите, свързани с икономиката и технологиите", каза президентът на Латвия Егилс Левитс.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
С една дума, Кауна само е плюскал и нищо, както винаги. Кога ли тоя гнусен безделник, е свършил нещо полезно... Сигнализирай за неуместен коментар