Helpbook: Животът е непоносим в столичния кв. "Сухата река" заради шума

В платформата се оплакаха от високи децибели и от питейно заведение

06.07.2021 | 15:25 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Животът е непоносим в столичния кв.

Високите нива на шум причиняват редица здравословни проблеми у хората и за жалост някои от тях може да са фатални. В тази връзка получихме сигнал в платформата на Helpbook.info, който гласи следното:

"Живея в столичния кв. "Сухата река" от 2000 г. Към момента животът тук е непоносим, тъй като шумът от нископрелитащи самолети денонощно е непоносим. Най-страшно е през летния период, защото прозорците са отворени. Шумът и вибрациите от самолетите понякога са толкова силни, че чак стъклата вибрират. А ако гледаш телевизор или слушаш музика, трябва да усилиш съответния уред доста силно, за да се чува. За говорене по телефона - просто замлъкваш, докато отмине самолетът. Смятате ли, че това е нормално и защо никой не прави нищо?

Моля, заповядайте в кв. "Сухата река", гр. София, и се опитайте да почивате след нощна смяна - е, няма да можете. И вечерта няма да можете, през нощта също ще Ви е трудно!!! Моля за официално замерване на шума, когато прелита самолет, а не в редките случаи, когато няма такива!“

За високи нива на шум ни сигнализираха и от столичния квартал "Дружба" 1. В междублоковото пространство от известно време са се самонастанили роми, които постоянно нарушават обществения ред със силна музика и викове.

В допълнение - в същия район високите децибели от питейно заведение постоянно смущават нуждата от почивка и сън на живущите наоколо. Молбата е за проверка и взимане на адекватни мерки този тормоз да се прекрати.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК