Сигнали в Helpbook за изсъхнали дървета край училища, градини и улици

Подайте сигнал в платформата, ако видите нередност

02.07.2021 | 15:30 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали в Helpbook за изсъхнали дървета край училища, градини и улици

Собствениците на имоти, в които има потенциално опасни дървета, трябва да са наясно, че те отговарят за обезопасяването им. Също така, трябва да се знае, че в общински имоти като детски градини, училища и обществени места за доброто състояние и поддръжката на дърветата отговарят районните администрации. В платформата на Helpbook.info постъпиха сигнали по този проблем.

"В парк "Лебеда" квартал "Красна поляна" има изсъхнало дърво, на което децата в парка постоянно се катерят, не е безопасно и е въпрос на време да се счупи клон и някое дете да се нарани - моля изсъхналото дърво да бъде премахнато“. Следва описание къде точно се намира проблемният участък.

Друг наш потребител пожела да ни информира за опасно дърво в съседен имот, което е старо и високо, а при бури се накланя застрашително, като с това се създават предпоставки за инциденти. В сигнала се твърди, че собственикът на имота, в който се намира опасния бор, отказва да предприеме действия по поддръжката и обезопасяването.

Не по-различно е положението в Шумен - изсъхнало дърво е надвиснало над улица с интензивно движение и застрашава здравето и живота на преминаващите хора и автомобили.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК