Ежедневни токови удари в Русе, потърпевши сигнализират за изгорели електроуреди

Хората са готови да излязат на протест, ако проблемът продължи

02.07.2021 | 20:05 Редактор: Жаклина Иванова

Жителите на русенския квартал "Средна кула" се оплакват от ежедневни токови удари. Те са зачестили значително през последните няколко седмици. Вече има и потърпевши с изгорели електроуреди. Хората са готови да излязат на протест, ако проблемът продължи.

Таня Ламбева живее в квартал "Средна кула" и се оплаква от денонощно прекъсване на тока. Има проблеми с електроуредите. Хората от квартала вече имат и изгорели уреди.

Подавани са множество сигнали към елетроразпределителното дружество.

"Имам кореспонденция с тях по имейл - абсолютно никакъв резултат. Казали са ми това, което аз знам, че еди кога си за няколко милисекунди, е спрял тока. И другото оправдание по телефона беше свързано с щъркелите по далекопроводите. Аз мисля, че щъркели имаше и преди 10 години", каза потършевшата Людмила Ганчева.

От Energo-Pro отговориха по повод проблемите, че от 21 юни се прави планов ремонт в подстанция "Две могили". На тази дата служителите на дружеството са свързвали три електропровода, които снабдяват квартала и заради това са се получили няколко прекъсвания.

До 15 юли ще бъде извършена инспекция на електропроводите за нанесени от бурите щети и в случай на установени повреди, те ще бъдат отстранени своевременно, за да се гарантира непрекъснатост на електрозахранването на клиентите в района. Жителите на квартала се надяват, че спирането на валежите ще намали значително проблемите им с тока.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК