Втори ден на бури и градушки, Мадан остана под вода

Десетки автомобили са потрошени от паднали дървета в Пловдив, Шумен и Разград

02.07.2021 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Втори ден бури и градушки. Мадан остана под вода този следобед след силна градушка, поразила града. Десетки автомобили са потрошени от паднали дървета снощи в Пловдив, Шумен и Разград. Няколко души се оказаха на косъм да останат премазани в колите си.

За 15 минути земята в Мадан побелява, след като в града пада 10 см градушка. Силният дъжд наводни улици, търговски обекти и частни имоти. В четвъртък вечерта бурният вятър нанася редица щети в Пловдив. Паднали дървета смачкаха десетки автомобили. 

Мъж за малко не остана затиснат от откъснато дърво в колата си. Покривни конструкции и малки павилиони също са с поражения след привичките на времето. Има скъсани електрозахранващи кабели и отнесени ламарини. А аварийните екипи на Пожарната и Гражданска защита са се отзовали на над 200 сигнала за изминалата нощ. 

В Шумен спешните телефони също прегряха. И там – за паднали дървета, премазали десетки автомобили. 

В Разград те са били над 70, предимно за паднали дървета, затворили пътища в региона и затиснали автомобили. Застрахователи припомнят на пострадалите, които имат полици, че в 7-дневен срок трябва да подадат иск за нанесени щети по имуществото им. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК