Комитова: Сивата икономика вреди на гражданите, пречи на бизнеса, изкривява пазара

"Всички ние трябва да се борим срещу неформалната икономика", посочи тя

01.07.2021 | 20:10 Редактор: Жаклина Иванова
Комитова: Сивата икономика вреди на гражданите, пречи на бизнеса, изкривява пазара

"Всички ние трябва да се борим срещу неформалната икономика, защото тя изкривява пазара, пречи на реалната конкуренция и на бизнеса, който спазва правилата, не заобикаля закона, плаща данъци и дава своя принос за развитие на обществото. И аз се боря за икономика "на светло", защото сивата икономика пречи и ощетява всички - и сградите, и пътната инфраструктура", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на церемонията по връчване на годишните награди  "Икономика на светло" за 2020 г.

"Трудно е да се борите срещу мутри и "сива икономика“, но това е задача към всички - и към политиците, и към медиите“, обърна се към журналистите министър Комитова.

Тя подчерта, че медиите имат огромна роля и отговорност в този процес, защото могат да насочат погледа на обществото към лошите икономически практики, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Сивата икономика е вреда за гражданите, защото чрез работа "на тъмно“ се отклоняват средства, които би трябвало да се използват за подобряване на качеството на живот“, категорична е тя.

Министър Комитова пожела на всички представители на четвъртата власт смелост, доблест и да не се отказват пред трудностите, защото това е работа в полза на цялото общество.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК