Комитова за "Автомагистрали": Още утре ще поискаме вписването на временното ръководство

Ръководството на МРРБ ще се срещне с всички фирми, които са взели аванси

27.06.2021 | 12:30 Редактор: Елеонора Танева
Комитова за

"В понеделник МРРБ отново ще внесе документи за вписването на временното ръководство на "Автомагистрали“, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. Тя обясни, че се иска вписването на временното ръководство от трима души до провеждане на конкурс за постоянно ръководство. То ще се състои от петима души и се планира за началото на юли. Съдия Мария Вранеску е отказала това вписване два пъти.

Комитова заяви, че същият съдия е спрял и вписването на ръководството на "Александровска болница", както и на Българската банка за развитие.

„Аз вече виждам четири намеси на Мария Вранеску“, заяви министър Комитова. Тя  заяви, че към днешна дата бившият изпълнителен директор на "Автомагистрали“ Стоян Беличев е по-влиятелен от министъра на регионалното развитие.

По темата с предплатените авансово пари на фирми за пътно строителство Виолета Комитова посочи, че това крие огромен инвестиционен риск парите да се изгубят, фирмите да фалират и нищо да не се построи.

„Този риск аз не бих го предприела, ако парите бяха лично мои. Това е все едно да си купите мебели сега за къща, която ще построите след пет години", отбеляза министър Комитова пред БНР.

Тя уточни, че предстоят срещи на ръководството на МРРБ с всички фирми, които са взели аванси. И е категорична, че ще се работи в посока завършване на работата по договорите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК