Комитова: Детската болница ще бъде в нова сграда

Няма да реновират "сградата скелет“ в болница "Александровска"

30.06.2021 | 14:04 Редактор: Елеонора Танева
Комитова: Детската болница ще бъде в нова сграда

"Сградата скелет“ в двора на "Александровска" болница няма да може да бъде нито реновирана, нито ще се превърне в детска болница". В това увери служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

"През 2019 г. е проведена една обществена поръчка на тема реконструкция и възстановяване на „сградата скелет“, която да се превърне в детска болница. Преведени са около 9 млн. лв. авансово на една фирма. През 2011 г. във влезлия план на Медицинската академия „сградата скелет“ е предвидена за събаряне. Това има силата на закон. От 2011 г. имаме действащ план, в който пише, че на това място няма да има "сграда-скелет", а нова сграда за болница. През 2019 г. някакви хора казват, че няма да има нова сграда, а ще реконструират старата. Ако обаче бъде съборена, се губи обществената поръчка“, обясни сагата през годините Комитова, цитирана от "Фокус". 

Министърът уточни, че обществената поръчка ще отпадне. 

"Аз като регионален министър мога да издам виза за изграждането на нова сграда и оттам нататък министърът на здравеопазването може да вземе решение. Категорично казвам, че „сградата скелет“ няма да може да бъде нито реновирана, нито ще се превърне в детска болница“, каза още Комитова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК