Километричните опашки на "Кулата": Хора излязоха от колите си, за да играят хоро

"Илинден-Ексохи" продължава да е затворен за леки автомобили

19.06.2021 | 18:59 Редактор: Искра Ангелова

Kилометрични опашки и изнервени туристи на граничен пункт "Кулата". Трафикът остана интензивен през целия ден, а чакането отнемаше часове. 

Някои извадиха плажни чадъри, а група жени се хванаха на хоро край автомобилите. От днес Гърция допуска български граждани и с документ за отрицателен резултат от бърз антигенен тест.

От българска страна работят всички трасета за пропускане и проверка на документи, но на гръцка територия те са много по-малко. 

"От 07:45 ч. не сме мръднали. Ние сме доста коли сме, напред хората и те не са мръднали", каза една от пътуващите.

"По- лошото е, че всяка година това се повтаря", допълни друг турист.

Освен по-малкото гишета, причината за образувалите се опашки са и щателните проверки за здравни сертификати и QR-кодове от гръцка страна. 

"Всички сме с документи, нали, ваксинирани. Да направят един коридор за ваксинирани. Имам чувството, че се подиграват", сподели друга пътуваща.

Заради образувалите се тапи, много хора излязоха от автомобилите си - някои, за да се разходят, по-малките - за да поиграят, а група жени дори се хванаха на хора край спрелите коли. 

Другият пропускателен пункт на територията на област Благоевград с Гърция - "Илинден-Ексохи", продължава да е затворен за леки автомобили. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Маргаритка
преди 2 години
Този Бойко защо е разрешил на българите да си купуват масово автомобили,така ги беше ограбил,че всяко семейство има най-малко две коли и защо не им забрани да хвърчат за Гърция на курорт.Хем всичкибългарски курорти са негови.Хей,Бойко ти защо още не си в затвора.Пък си изградил и магистрали,да могат българите да летят по тях.Затвор за теб.Пък си виновен за всичките катастрофи! Сигнализирай за неуместен коментар