Kилометрични опашки от автомобили на "Кулата" и чакане с часове за влизане в Гърция

Осигурените гишета се оказа недостатъчно за огромния трафик

19.06.2021 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Kилометрични опашки се извиха на граничен пункт "Кулата" от желаещи да отидат в Гърция. Преминаването на границата отнемаше около 4 часа, а голяма част от туристите бяха румънци. 

Пътуващите към южната ни съседка трябва да знаят, че от днес в страната може да се влиза и само с отрицателен резултат от бърз антигенен тест.

На границата туристите се подредиха в дълга опашка от ранни зори. Властите осигуриха три гишета за автомобили, които на моменти ставаха и 4, но това се оказа недостатъчно за огромния трафик. 

Причината за чакането на границата отново са щателните проверки за здравни сертификати и QR кодове от гръцка страна. 

"Всички сме с документи, ваксинирани. Да направят един коридор за ваксинирани и да правят нещо. Просто имам чувството, че се подиграват", споделиха недоволни туристи.

Другият пропускателен пункт на територията на област Благоевград с Гърция -  "Илинден-Ексохи", продължава да е затворен за леки автомобили. 

"Толкова ли не могат да се организират да пуснат?! Имам чувство, че умишлено го правят. Една седмица нямаше никаква организация направена, за да може да посрещнат уикенда по подобаващия начин. Казаха, че от 15-и пускат туристите, защото искат да има много туристи тази година", казва друг недоволен турист.

Отворен за туристи е и граничен пункт "Маказа", но той е неудобен за туристите заради отдалечеността му от курортите в Халкидики.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК