Контролът върху нередовните превози рефлектирал като бумеранг върху редовните

Това стана ясно от коментара на Магдалена Милтенова и Димитър Димитров

18.06.2021 | 21:28 Редактор: Здравко Черкезов

Служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров стартира извънредна акция на ИА "Автомобилна администрация" за контрол на превозите на пътници и товари. Защо транспортният министър започва лично проверка на пътническите превози?

"На среща с транспортния министър бяхме уверени, че проверката ще е основно за нерегламентирания превоз на пътници, преминаването през граничните пунктове и трансфера на летища и днес бяхме много неприятно изненадани", заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя изтъкна, че винаги, когато бъде поискан контрол върху нерегламентирания превоз, този контрол рефлектира като бумеранг върху редовните превозвачи - тези, които извършват регламентирания превоз.

"Това предизвика изключително бурна реакция от страна на колегите. Понеделник още ще входираме писмо до министъра, в което ще изразим нашата позиция относно това, че политиката на Министерството на транспорта е крайно време да бъде променена и когато наистина се осъществява контрол, той да е върху сивия сектор", обяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Милтенова поясни, че от Конфедерацията не се притесняват от проверките, а са по-скоро разочаровани от факта, че "сивия сектор отново остава незасегнат, а същевременно автобусните превозвачи са на предела на своите сили".

"Товарните превози, от гледна точка на помощите, определено са в по-добра ситуация от автобусния сектор. Все още има фирми, които изпитват затруднения, има дестинации, които са доста проблемни. Нашите проблеми са по-встрани с опашките по границите", посочи изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Основната тема пред тежкотоварния превоз е именно огромното изчакване по границите, стана ясно от думите му.

"Имахме срещи тази седмица, другата имаме среща в Министерството на транспорта. Ще искаме от всички компетентни органи да бъдат излъчени представители и да бъде създадена работна група. Ако е необходимо - и с представители от гръцка и сръбска страна", завърши изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК