България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво ще се случи, ако "Българско лято" мине 4% и влезе в 46-ото НС?

Подкрепата към нас се увеличи многократно, очаквам още по-добър резултат, смята Борил Соколов

10.06.2021 | 09:55 Редактор: Десислава Атанасова

Вече втора седмици новината за санкциите от САЩ по закона "Магнитски" е водеща. И вече е ясно, че това ще е темата на лятото. В същото време един от санкционираните - Васил Божков, който дори призна, че е давал подкупи, ще се яви за втори път на парламентарните избори. Как е възможно това, какво ще се случи ако Гражданска платформа "Българско лято" мине 4% и влезе в 46-ото НС?

"Смятам, че ще влезем в парламента. "Магнитски" влияе, но не по този начин, по който им се искаше. Българите са народ, който не обича чужди господари, подкрепата към нас се увеличи многократно, към нас се обърнаха много хора, така че очаквам дори още по-добър резултат. Това е направено с цел тази партия да бъде спряна, но ефектът е обратен. Малко са подценили интелекта на българина", Това заяви в "България сутрин" Борил Соколов от "Българско лято".

Профилът на платформата "Българско лято" е многолик, посочи Соколов.

"Това са младите, мислещи хора, хора от чужбина, хора, които наистина искат промяна, такива, които не искат да танцуват стария политически танц. Очаквам поне с 3% повече. Разчитаме на гласове и от България, и чужбина, Развихме много добри структури. За 6 месеца успяхме да изградим по- добро структура от такива, партии градени с години", каза още в ефира на Bulgaria ON AIR Соколов.

И заяви категорично, че биха се коалирали само с хора, които имат чест и достойнство. 

"А като политики - само с "Има такъв народ". Задачата пред нас е много трудна, искам да видя в един човек - да има чест и достойнство, да иска промяна, а не да ме вкарва в клопки и да следва модела Борисов", каза той.

Той обясни, и че санкциите по закона "Магнистки" не би трябвало да попречат на предизборната кампания на "Българско лято". 

"То е по сигнала на г-н Божков. Ако не беше този сигнал какво правим, още щяхме да се "радваме"  на Борисов и неговите репресии. В момента нашите юристи се занимават с това и не би трябвало да има проблем с кампанията", категоричен е събеседникът на Мария Константинова и Мирослав Димитров.

И допълни, че до два дни ще бъде представена платформата им.

"В момента разработваме проект за децентрализиран солидарен бюджет, който ще премахне корупцията. Може би до 2 дена ще бъде представена цялата платформата на "Българско лято", посочи представителят на партията.

Соколов ясно подчерта, че ще осъдят България заради действията на служебното правителство след санкциите на САЩ.

"Законът "Магнитски" важи само за САЩ. Действията на българското правителство нарушават закони и те го знаят, ние ще осъдим България след месец, два или три. "Българско лято" е учредена българска партия и г-н Божков не е член на партията, той е в листите", обясни той.

Соколов коментира и машинното гласуване.

"Защо вместо да се харчат едни 15 млн., защо да не се направи вота в 2 дни. Смятам, че ако правителството си свърши работата и осигури честен вот, машинният би бил по-труден за манипулиране", смята той.

И определи Васил Божков като човек, който е променил мисленето си и иска да помогне.

"В един момент ще се върне и ще докаже виновен или невинен, ще докаже и това, което е казал за рекета", посочи Соколов.

Той коментира и оттеглянето на шефа на кабинета на министър -председателя Елена Фичерова, в деня, когато стана ясно за санкциите на САЩ.

"Чудесен специалист и достоен човек е. Тя реши да се оттегли от нас и за мен беше правилно. Ели Фичерова не би си позволила вмешателство в работата", допълни Соколов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
3 rate up comment rate down comment 0
M
преди 2 години
Изправи се, Мутри вън! ли визирате, Нина? :) Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
брамбазък
преди 2 години
аз пък за сефте ги чувам... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 2 години
Ще обявя номинации за най-тъпо име на партия Сигнализирай за неуместен коментар