Обвиненият полицейски шеф Папалезов е разследван за връзки с Васил Божков

От правителството видяха открита намеса на прокуратурата в работата на институциите

02.06.2021 | 13:51 Редактор: Тодор Петров

Началникът на сектор "Културно-исторически ценности" в ГД "Национална полиция" Ангел Папалезов е обвинен за участие в организирана престъпна група. 

Акцията започва във вечерните часове във вторник, а по информация на Bulgaria ON AIR висшият полицай за борба с трафика на ценности застава на прицела на прокуратурата преди месеци по подозрения, че е поддържал връзки с бизнесмена Васил Божков. 

Папалезов е обвинен за участие в организирана престъпна група с користна цел. 

От миналата седмица той е бил включен в екипа, който проверява дейността на ГДБОП, където са разработките срещу бизнесмена Васил Божков. Преди ден Папалезов е отстранен от проверяващия екип. 

Пред сайта "Bird" служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира акцията на прокуратурата с думите, че "целта е да се попречи на разкриването на истината за незаконните подслушвания на политици". 

За открита намеса на прокуратурата в работата на институциите заговориха и от правителството. 

"Прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне във война. Прокуратурата открито опитва да се меси в работата на изпълнителната власт. Подкрепяме всички усилия да се преследват виновните, но сме разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност", заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев. 

"Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в политически битки. Не можем да спрем своята работа и разследвания по образувани досъдебни производства заради това, че се намираме в предизборна кампания", коментира говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Мярката на Ангел Папалезов трябва да се гледа до дни, а разследването по случая продължава.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК