Зам.-министърът на здравеопазването: Директорът на болница ''Лозенец'' може да укрие доказателства

"Навява се мисълта, че може да притиска свидетели", заяви Димитър Петров

08.06.2021 | 19:36 Редактор: Здравко Черкезов

Проф. Любомир Спасов е обжалвал решението за отстраняването си близо седмица след скандалните разкрития на здравното министерство за незаконни трансплантации в болница "Лозенец", потвърдиха от Министерството на здравеопазването.

В действията на Спасов от ведомството видяха опит за блокиране на процеса по преизбиране на ново ръководство на болницата

"С тези действия се усложняват действията в лечебното заведение. С тези действия се навява на мисълта, че Спасов може да притиска свидетели, да укрие доказателства", заяви зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров. 

В интервю за Bulgaria ON AIR в понеделник мениджърът на болница "Лозенец" обяви, че именно проф. Спасов е взимал решенията за незаконни трансплантации. 

"По отношение на чернодробната трансплантация не може да стане без обаждане от високо ниво. По мое мнение това е ниво министър или министър-председател", смята Петров. 

Проф. Любомир Спасов оглавява в бившата Правителствената болница в продължение на 22 години. Според заместник-министъра, става дума за добър хирург, направил грешка и пропуснал възможността да си тръгне достойно от поста. 

"Времената все пак се менят, не мисля, че някой трябва да се има за недосегаем", каза той. 

От здравното министерство са разкрили извършването на 14 незаконни трансплантации и редица нарушения в документите на правителствената болница.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Аз съм с добри впечатления от бившия шеф Сигнализирай за неуместен коментар