Георги Йорданов представи новата си книга "Поврати"

В нея той разказва за изминалите години на преход, за промените в държавата и за важните неща, които остават в историята

05.06.2021 | 15:17 Редактор: Жаклина Иванова

Бившият министър на културата от времето на социализма Георги Йорданов представи новата си книга "Поврати". В нея той разказва за изминалите години на преход, за промените в държавата и за важните неща, които остават в историята. 

Георги Йорданов е министър на културата, науката и просветата през 1987- 1989 година. Роден е в Твърдица, а през 1956 г. завършва право в Софийски университет "Св Климент Охридски". В годините на прехода не заема политически позиции, но следи културните събития в страната.

"Култура е имало и ще има, но тя ще се развива още по-добре, ако обществото и държавата отделят много по-голямо внимание. Така е било от Перига, през медичите, до наши дни", сподели Георги Йорданов.

Зa някoлкo гoдини Гeoрги Йoрдaнoв рaзкри cвoитe "Притaeни мигoвe" в три книги - "Cрeщи", "Oткрoвeния" и "Пoврaти". В трeтaтa си книгa "Пoврaти“ Гeoрги Йoрдaнoв пocтрoявa рaзкaзa cи в хрoнoлoгиятa нa иcтoриятa. 

"Има много талантливи люде в България, но те трябва да се радват и на обществено внимание и на подкрепа на държавата и цялото общество. Аз мисля че го осъзнават и все повече ще го осъзнават,защото без просвета, култура няма народ", добави още Йорданов.

На премиерата бяха много от хората, които са работили с Геуорги Йорданов. Искра Радева е актрисата, която винаги е разказвала за него с уважение и възхищение.

"За мен това е министърът, който най-добре от всички последващи го, разбираше какво означава културата за един народ, какво означаваше културата за България", добави тя.

За Георги Йорданов казват, че притежава силно перо, бистра памет, висок морал, за да не се отклонява от истината. Книгата си ""Поврати" той завършва със cъдбoвния въпрoc "Къдe oтивaш, Oтeчecтвo?“, а отговорът може да даде всеки сам за себе си.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК