Проданов, БСП: Не може крадците да са по министерствата и да управляват

Корупцията не е ставала без политическа подкрепа, категоричен е той

04.06.2021 | 21:36 Редактор: Здравко Черкезов

Какви ще бъдат последиците за България след санкциите от страна на САЩ?

"Къде са били българските институции през всички тези години? Нали се сещате, че всички тези обвинения за корупция по високите етажи на властта, всичко ставало от лицата, споменати в доклада, не става без политическа подкрепа и политическо попечителство", заяви Христо Проданов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Той се надява, че българските органи, призвани да се борят срещу корупцията - прокуратурата и спецструктурите, ще влязат в своите функции и ще изкарат истината докрай.

"България е една похитена държава, сега сме в процес на освобождаване и връщане на органите и доверието към държавата и държавността", посочи Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос защо докладът на САЩ излиза точно сега, доскорошният народен представител от групата на "БСП за България" определи като "просто съвпадение", тъй като американците не са знаели предварително, че 45-ото Народно събрание ще трае само месец и че изборите за 46-ото НС ще настъпят толкова скоро.

Скандалът с подслушванията

"Политиката не е шоу и не бива да се превръща в шоу, защото в последните няколко месеца тя наистина се превърна в шоу. Истината е, че тези които са призвани - службите, МВР, те трябва да си свършат работата докрай. Ако има доказателства, те трябва да кажат кои са подслушваните лица", коментира Проданов, визирайки изнесената от Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов информация, че са били подслушвани от службите за сигурност.

Рокадите във властта

"Тези рокади водят след себе си до излизане на истината, а тя е грозна, защото... Съгласете се, но не може крадците да са по министерствата, по агенциите и да управляват държавата. Крадците трябва да бъдат в затвора", категоричен е представителят на БСП.

За да бъдат разкрити, те трябва да бъдат сменени, обясни Проданов.

"Спомняте ли си какво се случи с "Александровска", с Правителствена болница? Нали бившият министър (проф. Костадин Ангелов, бел. ред.) се самопровери за периода, когато е управлявал болницата, и каза, че няма проблем. Не може човек, натрупал милиони дългове, да управлява цял сектор и от последна инстанция да ни ръководи", допълни той.

Преди предсрочните избори на 11 юли

"БСП винаги се е борела да бъде първа политическа сила, подготвяме се и ще се борим докрай", заяви представителят на левицата.

Той е на мнение, че широката коалиция ще се представи по-добре от парламентарните избори на 4 април.

"Необходимо е по-широко обединение вляво. Вследствие на неолибералната политика доста обедняха хората и е нужно по-справедливо, по-социално и по-честно управление, не крадливо, както беше досега", изтъкна Проданов.

И коментира коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република" иронично: "Сега върви един процес на промяната - след Мая Манолова и ген. Атанас Атанасов, още по-новото - Жан Виденов, беше необходимо да излезе".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Цвета
преди 2 години
Не защитавам корумпираните политици ,докажете с факти престъпленията ,но малко в повече ми идва точно от БСП да коментират кражбите ми идва в повече ,Всички са навързани като свински черва ,но скъсат ли се много смърди. Сигнализирай за неуместен коментар