Бабикян и Хаджигенов дадоха доказателства на Рашков, че са сред подслушваните политици

МВР започва проверка по случая

04.06.2021 | 17:40 Редактор: Искра Ангелова

Продължава скандалът с подслушванията на политици. Доказателствата за тях вече са предадени на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това обяви Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!".

МВР започва проверка по случая, а от прокуратурата обявиха, че незаконно подслушване на политици не е установено.

Сред подслушваните са Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!", както и лидерът на партия "Волт" и участник в миналогодишните протести срещу кабинета "Борисов" Настимир Ананиев.

"Винаги съм се съмнявал, че съм подслушван заради протестите", каза Настимир Ананиев.

"Ние знаехме, че ни слушат, това е манталитет от комунизма", коментира Бабикян.

Внесените в МВР документите съдържат списък с искания за СРС-та към Специализирания наказателен съд, като името на заявителя липсва. 

Бабикян каза още, че няма да каже как точно са се сдобили с тези документи и очаква истината да бъде изяснена от компетентните органи. А от прокуратурата отговориха, че по твърденията за незаконно подслушване е образувано наказателно производство.

"От получените до момента данни не е установено незаконно подслушване на политици, имащи отношения към политическия живот и изборите за 45-ото Народно събрание", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Според заместник-председателя на ГЕРБ и доскорошен вицепремиер Томислав Дончев, все още няма реални доказателства за подслушвания на политици, а ГЕРБ настоява именно за такива. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК