30 хил. са преиздадените е-сертификати за ваксинация, системата затрудни мнозина

"От самото начало забива постоянно", оплака се медицинската сестра Камелия Андреева

04.06.2021 | 19:15 Редактор: Здравко Черкезов

30 хил. са преиздадените електронни сертификати за ваксинация днес. Това съобщиха от "Информационно обслужване". Системата работи от 14 часа днес, но много от хората се затрудниха в използването и не успяваха сами да си извадят сертификат онлайн. 

Николина Василева днес си постави втора доза от ваксината на AstraZeneca. Казва, че сама не би се справила, за да си извади сертификата 

"При втората доза веднага ми извадиха и сертификат. Нямаше забавяне, много се радвам, че ми го издадоха веднага", сподели Василева.

В пункта за ваксиниране, в който работи медицинската сестра Камелия Андреева, цял ден идват хора, които се оплакват от проблеми в системата

"Системата от самото начало забива постоянно, вкарваме двама човека, след това се рестартира и това много бави, хората се изнервят. Ако вече се въведе сами хората да могат да си ги разпечатват, няма да има и струпвания", каза тя. 

Преболедувалите засега не могат да си извадят сертификат без електронен подпис, някои от ваксинираните – също

"Ето това не мога да ви кажа все още. Просто някои казват, че от стария сертификат номер се въвежда, но…", каза още Камелия Андреева. 

Все още системата не позволява и на хора с приключила ваксинация да си извадят новия сертификат, без да въведат номер на стар такъв.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Имало е наплив..нормално е да има забавяне. Важно е да работи! Сигнализирай за неуместен коментар