Протестиращи поискаха оставката на шефа на НАП, ГЕРБ с въпроси към Спецов

Причината е твърдението, че е продал фирма в период на ревизия

04.06.2021 | 13:57 Редактор: Юлия Христова

Протест пред Националната агенция по приходите с искане оставката на новия ѝ директор Румен Спецов. Преди дни в публичното пространство се появиха твърдения, че през 2016 година Спецов е продал своя фирма заради данъчна ревизия.  

Недоволните граждани бяха блокирали движението по бул. "Дондуков", предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Протестиращите искат Спецов да подаде оставка заради негова фирма, продадена в период на ревизия, с натрупани впоследствие задължения от над 1 млн. лева. Неговата теза е, че задълженията са натрупани след продажбата.

По-рано пък казусът бе тема на свикана от ГЕРБ пресконференция.

"Ние питаме дали е вярно, че докато е бил служител на НАП в София г-н Спецов е притежавал дружества, търговски дялове, бил ли е управител на фирми в Добрич. Когато е притежавал такива дялове, той попълвал ли е декларация за съвместимост, че няма участия, дялове или не е управител в никакви търговски дружества?", посочи Александър Иванов от ГЕРБ. 

От партията попитаха също дали Спецов е бил управител на фирмата "Гранекс Трейдър" ЕООД - дружество, реализиращо обороти от милиони чрез продажби, без самото дружество да има активи, без да има платени сметки за ток или наети на трудов договор служители.  

Служебният финансов министър заяви, че е доволен от работата на Спецов, но прокуратурата ще го провери.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
Ха ха ха, Културиста не е виновен, целете се на грешния човек, Кауна Радеф е в дъното на хунтата и нейния метеж... Сигнализирай за неуместен коментар