Рашков със сигнал до прокуратурата срещу Борисов

Причината е, че свидетел твърди, че е бил заплашван пряко от експремиера

29.05.2021 | 13:33 Редактор: Искра Ангелова

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков дава бившия министър-председател Бойко Борисов на прокуратурата. Причината е сигнал от свидетел, че е бил заплашван пряко от експремиера. Това стана ясно от интервю на Бойко Рашков в телевизия "Евроком". 

В него той потвърди, че подслушвания на политици има, но доказателствата затова са унищожени. Отговорът на бившия премиер не закъсня. 

Сигналът до вътрешния министър е подаден в петък. В него свидетел на злоупотреби, извършени от кабинета "Борисов 3" твърди, че е бил заплашван директно от бившия премиер. 

"Как му е казано, че има жена и деца, или пък има семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо. Вие такова нещо чули ли сте досега?", попита Рашков.

Реакцията на Борисов дойде пред младежкия актив на ГЕРБ:  "Като чувам – вече съм изял един човек, само това не са ми пришили! На филета ли?".

Рашков ще сигнализира държавното обвинение до седмица.

"Дали ще сигнализирам прокуратурата? Да, сигнализирам онзи, който се обръща към Борисов с "шефе" - това ли да направя? Аз ще го направя", допълни Бойко Рашков.

"Ако ще идват – да идват, че после ще обикалям по страната. Видя се, че не могат да победят на честни избори и сега ще чуете какво ли не – канибализъм", отсече лидерът на ГЕРБ.

Следите от подслушвания над политици обаче са изтрити, твърди Рашков.

"Не са направени опити за унищожаване на доказателства. Физически са унищожавани материали, събирани до формирането на това правителство, които материали са резултати на СРС", коментира Рашков.

"Хората вече не вярват на тези подслушвания. До ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Цяла седмица не казват нищо кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат", добави Бойко Борисов.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК