СРС скандалът се разраства, Рашков уволни шефа на "Вътрешна сигурност"

Стефчо Банков бе освободен от длъжност

21.05.2021 | 17:31 Редактор: Тодор Петров
СРС скандалът се разраства, Рашков уволни шефа на

Скандалът заради незаконно подслушвани политици се разраства. Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства започва проверка в Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Технически операции, ГДБОП и дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР: били ли са използвани неразрешени специални разузнавателни средства. 

Решението е било взето на извънредно заседание на бюрото след много сигнали в медии и по разпореждане на прокуратурата. Първо сигнал беше подаден от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, според когото 32-ма политици, някои от тях водачи на листи и противници на ГЕРБ, са били подслушвани по време на предизборната кампания. 

Днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди, че политици са били подслушвани незаконно, включително и сегашният премиер Стефан Янев. 

Скандалът доведе и до поредната рокада по върховете на МВР. Със заповед на министър Рашков с поста си се раздели началникът на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Стефчо Банков - една от структурите, които ще бъдат проверявани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
Навремето висш офицер от БА ген.Шивиков беше уволнен само заради това че е ползвал свои подчинени и приятели от поделението което командват да работят при ремонта на жилището му в столицата Докато ДВС МВР ст.кр Стефчо Банков за когото се появи в соц.мрежи информация че ползва полицаи с патрулни коли да му доставят ламинат и др.строителни материализа ремонт на апартамента е само понижен в длъжност .Наред с това е обвинен и в подслушване на политици .Каква несправедливост . Сигнализирай за неуместен коментар